Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Wooncomplex in Evere krijgt nieuwe invulling

Het wooncomplex in opbouw ‘Le Jules’ aan de Jules Bordetlaan, vlakbij het NAVO-hoofdkwartier in Evere, krijgt een nieuwe invulling. De Brusselse Huisvestingsmaatschappijen Everecity en SLRB-BGHM hebben de site zopas gekocht van projectontwikkelaar Ciril. Het gaat om een investering van 30 miljoen euro. Vanaf 2025 biedt de plek aan ruim tachtig Brusselse gezinnen een sociale woning. Momenteel is het oude kantoorgebouw volledig gestript en is de opbouw volop aan de gang.

Wooncomplex in Evere krijgt nieuwe invulling  (2)

Het architectenbureau a2o architecten, met kantoren in Hasselt en Brussel, geeft het gebouw een frisse en moderne look. Alle appartementen zijn uitgerust met grote balkons of terrassen en achteraan het gebouw komt een groot gemeenschappelijk terras dat uitkijkt op een minibos. Eveneens voorzien zijn een centrale wasplaats, 182 m² fietsenstalling en parkeerplaats voor 87 wagens. Als alles vlot verloopt, nemen de eerste inwoners van ‘Le Jules’ hun intrek in 2025. In de verbouwplannen waren ook kantoren en commerciële ruimtes voorzien. Everecity bekijkt nog hoe deze kunnen worden ingevuld.

Le Jules was ooit een kantoorgebouw en na de verbouwing bestemd voor de particuliere markt. Everecity zag er echter meteen een kans in voor de sociale huisvestingsmarkt. Eén van de redenen waarom Le Jules werd gekocht, is dat het om een circulair wooncomplex gaat. Duizenden vierkante meters aan plafondtegels, wandisolatie, computervloeren en tapijttegels en tientallen verlichtingsarmaturen uit het oude kantoor worden hergebruikt in nieuwe bouwprojecten. Ook enkele tonnen hout, glas, gips, metalen, bekabeling en steenpuin zijn zorgvuldig gesorteerd om er nieuw bouwmateriaal van te maken. 

Wooncomplex in Evere krijgt nieuwe invulling  (1)
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten