Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Woonhaven Antwerpen gaat op zoek naar een architect om een vervangbouw te realiseren voor 77 appartementen in Deurne. De bestaande gebouwen met sociale huurappartementen zijn gelegen aan de Jan Peetersstraat 1-17 en de Jan Brochovenstraat 4-26 in Deurne-Centrum. Kandidaturen kunnen worden ingediend tot 9 juni 2021.

Deurne zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen
De woningen worden vervangen omdat ze bouwtechnisch allerhande gebreken vertonen. Ze zijn bovendien niet meer aangepast aan de huidige veiligheids- en comforteisen. De opdracht kadert in de doelstelling van Woonhaven Antwerpen om op lange termijn haar patrimonium te vernieuwen door renovatie en vervangbouw.
 
Het is de ambitie van Woonhaven Antwerpen om bij de vervangbouw te streven naar het behoud van aantal woningen. Door gewijzigde oppervlakte- en comfortnormen is het bestaand volume echter niet voldoende. Het bouwvolume kan vergroot worden door hoger of dieper te bouwen of de inplanting van de gebouwen aan te passen.
 
De nieuwe gebouwen moeten zich inpassen in de omgeving, waarbij een relatie zal gezocht worden met de nabijgelegen modernistische gebouwen, het Atheneum en de Sint-Pauluskerk.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten