Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Woonproject Bloei aan The Loop uit de startblokken

Bij het Vossenbos aan The Loop is de bouw van woonproject Bloei gestart. Verspreid over zes gebouwen komen er 191 appartementen, waarvan 38 budgetwoningen voor mensen die het moeilijker hebben op de privémarkt. Er komen ook vijf gemeenschappelijke ruimtes, een commerciële ruimte en een park. In een tweede fase komen er nog 48 sociale appartementen bij.

Ontwerp zonder titel (56)

Bloei, een publiek-private samenwerking van 3d Real Estate met stadsontwikkelingsbedrijf sogent, is het eerste woonproject aan de noordzijde van The Loop. Op het terrein aan de rand van het Vossenbos komen appartementen met één tot vier slaapkamers. 38 daarvan zijn budgetwoningen voor mensen die het moeilijker hebben op de privémarkt. Ook komen er vijf gemeenschappelijke ruimtes en een commerciële ruimte.

De gebouwen worden met elkaar verbonden door een centraal plein waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, met daaronder een halfondergrondse parking. Tot slot komt er aan de andere kant van het project een groot park met speeltuigen en wadi’s. De werken duren tot na de zomer van 2026. In een tweede fase komt er nog een zevende gebouw voor sociale huisvesting, een voorwaarde van de Stad Gent en sogent. Dat gebouw zal 48 appartementen tellen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten