Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Woonzorgcentrum met 68 plaatsen op komst in Oudenburg

In Westkerke, een deelgemeente van Oudenburg in de provincie West-Vlaanderen, zal een woonzorgcentrum worden gebouwd. Het nieuwe woonzorgcentrum zal 68 bedden aanbieden, verspreid over een oppervlakte van circa 4.500 m². Het budget voor deze investering, inclusief de bouwgrond en de bouwwerken, bedraagt ongeveer 11 miljoen €.

Woonzorgcentrum met 68 plaatsen op komst in Oudenburg
De vastgoedgroep Cofinimmo, die alle aandelen van de vennootschap verwierf die het woonzorgcentrum zal bouwen, laat de werkzaamheden uitvoeren in het kader van een sleutel-op-de-deur-project. De oplevering van de bouwwerken is voorzien in het derde kwartaal van 2023.
 
Na de oplevering van de werken zal Korian Belgium het nieuw gebouwde woonzorgcentrum uitbaten. De groep Korian is actief in Frankrijk, Duitsland, Italië, België, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en telt internationaal meer dan 57.500 medewerkers en 525.000 patiënten en bewoners.
 
Korian Belgium is marktleider in België voor woonzorgcentra en assistentiewoningen, en is eveneens actief in de thuiszorg. In België zorgen ongeveer 10.000 medewerkers voor ongeveer 13.000 bewoners op verschillende locaties, verspreid over gans België. Daarnaast zijn ook nog 700 medewerkers actief in de thuiszorg.
 
Cofinimmo verwerft, ontwikkelt en beheert al meer dan 35 jaar huurvastgoed. De vennootschap bezit een portefeuille die verspreid is over België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje, Finland, Ierland, Italië en het Verenigd Koninkrijk met een waarde van ongeveer 5,5 miljard €. Het beheer daarvan is in handen van een team van ongeveer 145 medewerkers in Brussel, Parijs, Breda en Frankfurt. Cofinimmo staat genoteerd op Euronext Brussel.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten