Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Zorgproject in Kortrijk wint New European Bauhaus Prize

Het woon- en zorgproject van vzw De Korenbloem in Kortrijk wint na de Belgian Building Award nu ook de prestigieuze European Bauhaus Prize. De Korenbloem is één van de vijf Pilootprojecten Zorg die in 2012 werden opgestart op initiatief van de toenmalige Vlaamse Bouwmeester Peter Swinnen en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen. Het project werd gerealiseerd door de architectenteams Studio Jan Vermeulen, Sergison Bates en Tom Thys Architecten.

Zorgproject in Kortrijk wint New European Bauhaus Prize

Met de Pilootprojecten Zorg wilde men vijf voorbeeldprojecten realiseren op het vlak van zorgverlening, architectuur en ruimte. Het project van De Korenbloem focust onder andere op kleinschalig wonen voor mensen met dementie. De ontwerpers kozen niet voor een standaard woonzorgcentrum, maar voor groepswoningen waarin acht oudere mensen samenwonen met een open keuken en een living. De nieuwe gebouwen zijn ontwikkeld vanuit het bestaande erfgoed op de site, het hergebruik van deze gebouwen en het streven naar een maximale relatie met de omgeving en de buurt.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten