Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Zwembad Neptunium in Schaarbeek wordt gerenoveerd

Het zestig jaar oude zwembad van Schaarbeek wordt het komende anderhalf jaar gerenoveerd en aangepast aan de huidige normen inzake veiligheid en hygiëne.

zwembad neptunium hoofdfoto
De kostprijs van het project wordt geraamd op 7,7 miljoen € en wordt uitgevoerd door Beliris in samenwerking met de gemeente Schaarbeek. Het einde van de werkzaamheden is voorzien in de winter van 2018.  Beliris renoveerde eerder al de zwembaden Nereus in Ganshoren en Louis Namèche in Molenbeek.

Naast structurele werken zoals het herstel van de waterdichting en de vernieuwing van de elektriciteit zijn verschillende ingrepen voorzien om het gebouw energiezuiniger te maken en om de inrichting te moderniseren. De indeling van het zwembad en het ‘blote voeten’-traject zal worden herzien. De gemeenschappelijke kleedkamers komen op de benedenverdieping. De kleedhokjes op de tussenverdieping worden gereconstrueerd en er worden afsluitbare kastjes geïnstalleerd. Tevens worden nieuwe kleedkamers voor families en mindervaliden ingericht.

Het zwembad wordt ook uitgerust met een antiverdrinkingssysteem, met gewone en onderwatercamera’s. Ten slotte wordt ook het interieur opgefrist, met respect voor de architecturale kenmerken van het gebouw dat een voorbeeld is van de modernistische architectuur van de jaren ‘50 van de vorige eeuw. De kajuitachtige kleedkamers, de boegvormige balustrades en de andere typische elementen voor de zogenaamde pakketbootstijl werden geïnspireerd door de transatlantische boten van het interbellum en blijven dus behouden.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten