Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Zwevegem legt bikepark aan

Het lokale bestuur van Zwevegem laat binnenkort een bikepark aanleggen voor mountainbike, trial en BMX. Dat heeft de gemeenteraad zopas beslist. Het concept zal naar verluidt uniek zijn voor de regio. De aanleg van het bikepark mag hoogstens 250.000 € kosten (btw inbegrepen) en zou nog dit jaar uitgevoerd worden.

Zwevegem legt bikepark aan
@rochuskofler
De vraag naar een bikepark komt steeds vaker terug en werd bevestigd in de werkgroep off-road van het wandel- en wielerplatform van Zwevegem. De locatie voor dit bikepark is het tweede voetbalveld van sportcentrum Sint-Denijs dat slechts zelden wordt gebruikt. Dit uitwijkveld wordt door de aanleg van enkele voetbalsites met kunstgras niet meer gebruikt.
 
Het aanbod voor mountainbike, trial en BMX is in West-Vlaanderen vrij beperkt en vaak niet uitdagend genoeg. Het Zwevegemse bikepark moet de plek bij uitstek worden waar de beginnende tot gevorderde, de recreatieve tot competitieve biker van Zwevegem en omgeving aan zijn trekken komt. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen er hun fietsvaardigheden verbeteren en veilig leren omgaan met hun fiets. Daarom is het belangrijk dat alle behendigheidsaspecten geïntegreerd worden, zoals aangegeven in het bestek.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten