Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Circulair raamprofiel met superisolerende eigenschappen

Wie circulair wil bouwen, moet het ideeëngoed maximaal toepassen. Daarom besliste Kömmerling een raamprofiel te ontwikkelen dat specifiek op deze bouwmethode is afgestemd. De ’76 AD Horizon’ is een superisolerende oplossing voor beglazing tot 70 mm dik die van het milieuvriendelijke ‘greenline pvc’ wordt gemaakt.

Kömmerling - Inauguration-2
Kömmerling

Greenline pvc is een ontwikkeling van Kömmerling. Het materiaal bestaat uit een stabilisator op basis van calcium-zink in plaats van loodhoudende verstevigingen. Met de ‘Horizon’ brengt de onderneming nu een eerste reeks met gelijkliggende pvc-vleugels in dit materiaal op de markt. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat architecten nu ook pvc-ramen in moderne woningen kunnen integreren. Deze innovatie verenigt immers het beste van twee werelden: het strakke design van aluminium en de beste isolatiewaarden door het gebruik van pvc en het elimineren van een koudebrug. Volgens de producent scoort dit raamprofiel 25 à 30% beter qua isolatiewaarde ten opzichte van standaard aluminium profielen. Natuurlijk is deze ‘Horizon’ ook perfect toepasbaar in renovatieprojecten. Dankzij de glaslat gaat het beglazingsbereik tot 70 mm, oftewel drie- tot zelfs vierdubbel glas. 

Bepaalde pvc-fabrikanten garanderen de stabiliteit in hun profielen door middel van  glasvezelversterking. Kömmerling stapt daar vanaf omdat dat potentieel gevaarlijk is voor de arbeiders die de profielen verzagen. Als alternatief gebruikt het bedrijf in het raamkader en in de vleugel een speciaal ontwikkeld staal dat ter ondersteuning van het glas meer naar voor komt. Dit resulteert bovendien in hogere isolatiewaarden en de mogelijkheid tot recyclage omdat het glas niet meer moet worden verlijmd.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten