Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Cursus voor wie gebetonneerd is in beton

Op 25 januari start een Nederlandstalige cursus betontechnologie georganiseerd door de Belgische BetonGroepering. Voor iedereen die al flink gebetonneerd is in het thema.

Ontwerp zonder titel (83)
Adobe Stock

Het doel van de veeleisende cursus is het verschaffen van grondige kennis over de bestanddelen, de samenstelling, het vervaardigen en het verwerken van beton. Ook de eigenschappen, het uiterlijk, de controle en de duurzaamheid van beton komen uitvoerig aan bod. De cursus bevat een inleiding over wegenbeton, speciale betonsoorten en de bekisting. De rode draad doorheen de cursus zijn de nieuwe betonnormen zoals  NBN EN 206 en zijn nationale aanvulling NBN B 15-001 van 2022. 

De cursus is interessant voor iedereen die betrokken is bij:

  • het maken van cement, granulaten, hulpstoffen en toevoegsels,
  • het maken van beton (in de betoncentrale en de prefab betonindustrie)
  • het verwerken op de werf,
  • de controle,
  • het ontwerpen van betonconstructies,
  • de opleiding met betrekking tot beton (in scholen, opleidingsinstituten, fabrieken, enz.).

Om de verschillende lessen te kunnen volgen en de oefeningen te kunnen maken, moeten de deelnemers beschikken over noties van fysica, scheikunde en wiskunde van het niveau hoger secundair onderwijs. Daarom is het aangewezen dat de deelnemers het examen basiskennis van beton hebben gevolgd, hetzij een technische vorming hebben genoten of ervaring hebben opgedaan in de betonsector.

Meer info en inschrijving.Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten