Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Europees geld voor fietsbrug over Schipdonkkanaal in Landegem

De Provincie Oost-Vlaanderen laat een fietsbrug bouwen over het Schipdonkkanaal in Landegem. Tegen eind 2026 wordt zodoende een belangrijke missing link op de fietssnelweg F6 tussen Gent en Brugge weggewerkt. Bovendien zal deze constructie voor een betere verbinding zorgen met de fietssnelweg F422 die langs het kanaal tussen Deinze en Eeklo loopt. Het project kan rekenen op aanzienlijke financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Fietsbrug-Landegem

Met het Vlaamse EFRO-programma subsidieert de Europese Unie projecten in Vlaanderen die de transitie naar een koolstofarme, circulaire en energie-efficiënte economie versnellen. Bij fietssnelwegen zijn deze middelen enkel mogelijk voor projecten die knelpunten wegwerken. Dit is het geval in Landegem, dat zodoende kan genieten van 40% EFRO-steun op de totale kostprijs (die op 3 miljoen euro wordt geraamd). De helft van de investering wordt door de Provincie Oost-Vlaanderen gefinancierd en de stad Deinze draagt 10% bij. De  stad, NMBS en Infrabel, en De Vlaamse Waterweg stellen bovendien de nodige gronden ter beschikking voor de bouw van de fietsbrug en de aanrijhellingen. Intussen werd al een ontwerpbureau aangesteld. Ook op andere locaties in Oost-Vlaanderen werkt de Provincie verder aan de versnelde voltooiing van het fietssnelwegennetwerk. Hierbij kan ze eveneens rekenen op 40% EFRO-financiering (circa 700.000 euro) voor de bouw van een fietstunnel onder de N70 op de F4 in Beveren.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten