Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Fotovoltaïsche park vermijdt uitstoot van 14.000 ton CO2

SPIE Belgium heeft meegewerkt aan de ingebruikname van het grootste zonnepanelenpark in Wallonië. De site, in opdracht van INEOS Inovyn telt 90.000 zonnepanelen op een oppervlakte van 30 hectare. De geproduceerde energie zal 10% van de elektriciteitsbehoefte van de productievestiging van deze gespecialiseerde PVC-fabrikant in Jemeppe-sur-Sambre.

BKBC - 2024-10-07T095145.899
SPIE

De ingebruikname van het grootste zonnepanelenpark van Wallonië zal INEOS Inovyn in staat stellen om zijn CO2-uitstoot met 14.000 ton per jaar te verminderen. Dit project vereiste aanzienlijke technische expertise, vooral voor de hoogspanningswerken. SPIE Belgium zorgde ervoor dat de geproduceerde energie (met een spanning van 22.000 V) te transporteren van het zonnepark naar de fabriek die bijna 2 km verderop ligt.

Parallel met de installatie van de 90.000 zonnepanelen kreeg SPIE de opdracht om het ontwerp, de studie, de aankoop van de apparatuur, de installatie en de inbedrijfstelling van het deel dat verband houdt met de transformatie, distributie en transmissie van energie te ontwerpen.

Dit grote zonne-energieproject zal INEOS Inovyn toegang geven tot competitieve lokale hernieuwbare energie die gelijk staat aan de energie-uitgaven van ongeveer 16.000 Belgische gezinnen per jaar.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten