Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Glaswolisolatie voor gevels

SmartFacade 32 BP van Knauf Insulation is een thermisch en akoestisch isolerende glaswolplaat met aan één zijde een zwart glasvlies. Deze plaat leent zich perfect voor de isolatie van geventileerde gevels en vliesgevels. Het zwarte vlies benadrukt bovendien de architecturale uitstraling van de gevelbouw met open voegen. En dit zowel voor houten, metalen of minerale gevelbekledingen.

Ontwerp zonder titel (14)

De halfharde SmartFacade 32 BP-plaat laat zich vlot plaatsen tussen de metalen stijlen of houten regels. De soepele glaswol sluit perfect aan bij de eventuele onregelmatigheden van het binnenspouwblad. Ook de zijdelingse vezelstructuur garandeert de uitstekende aansluiting tussen de platen en vermijdt op termijn mogelijke luchtlekken en koudebruggen.

De glaswolplaten zijn 1350 x 600 mm groot en verkrijgbaar in diktes van 80 tot 240 mm. vereiste om in overeenstemming te zijn met de regionale of Europese bouwrichtlijnen.

Minerale glaswol van Knauf Insulation wordt geproduceerd met een gepatenteerd bindmiddel dat geen formaldehyde, geen fenol en geen acrylaten bevat en is afgeleid van plantaardige grondstoffen in plaats van petrochemische derivaten. De plaat wordt vervaardigd uit gerecycleerd glas, is vormvast, niet-hygroscopisch, niet-capillair en is geen voedingsbodem voor ongedierte en schimmels.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten