Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Gratis inspiratie om gevels brandveilig te maken

Gevelbranden in hoge gebouwen, waaronder de Grenfell tower in Londen, hebben gezorgd voor wijzigingen in de Belgische brandreglementering. Op 27 november krijg je op een gratis inspiratie-event van De Bouwschil te horen hoe je van een bouwschil een performante grens kan maken om tijdens een brand inzittenden te beschermen.

Ontwerp zonder titel - 2023-11-13T164534.182
Adobe Stock

De brandveiligheidsvoorschriften voor gevels worden alsmaar uitgebreider en strenger. Steeds vaker zorgt dit voor twijfels over welke eisen van toepassing zijn en waarom ze worden opgelegd. Jeroen Goovaerts (Buildwise) gidst je doorheen de geldende brandveiligheidseisen en geeft concrete richtlijnen voor een correct ontwerp en een goede uitvoering van brandveilige gevels. 

Sinds de laatste wijziging van het KB Basisnormen werden de Europese klasseringen inzake brandveiligheid definitief ingevoerd. Edwin Van Wesemael (ISIB) licht toe hoe de eisen van het KB kunnen worden aangetoond en welke bouwstenen er hiervoor in Europa ter beschikking zijn. Hij gaat ook dieper in op de specifieke eisen voor gevels omtrent de brandreactie, brandwerendheid en de brandvoortplanting.

Maaike Berckmoes van VK architects+engineers tenslotte legt uit hoe je de nieuwe regelgeving omtrent brandveiligheid kan implementeren in een gevelontwerp, zonder toe te geven op geveltechnisch, architecturaal en budgettair vlak. 

Bekijk het programma en schrijf in.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten