Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Innovatie en duurzaamheid in houttechnologie

Het Noorse Kebony heeft zich gespecialiseerd in de productie van het meest duurzame alternatief voor hardhout. Kebony hanteert een techniek van dubbele modificatie om de sterkte en levensduur van hout te verbeteren. Dankzij dit gepatenteerd proces wordt duurzaam zachthout getransformeerd in dubbel gemodifieerd hout met eigenschappen die vergelijkbaar of zelfs superieur zijn aan die van tropisch hardhout.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-13T150117.239
Kebony

Kebony zet de standaard voor duurzaam bouwen met hun unieke, gepatenteerde proces dat duurzaam naaldhout transformeert in een houtsoort die vergelijkbaar, en zelfs superieur, is aan tropisch hardhout. Deze technologische innovatie combineert esthetiek met duurzaamheid. De missie van Kebony is duidelijk: tegen 2030 wereldleider zijn in houtmodificatietechnologie, met als doel de CO₂-uitstoot in de bouw aanzienlijk te verminderen.

Kebony's innovatieve technologische aanpak is gebaseerd op een dubbel modificatieproces door impregnatie en uitharding. Het resultaat? Een superieur, esthetisch aantrekkelijk én duurzaam product dat meteen klaar is voor gebruik zonder enige voorbehandeling of speciaal onderhoud. Elke 10m² Kebony terras bespaart bijna twee ton CO2. Een equivalent van het opladen van meer dan 400.000 smartphones, of het energieverbruik van een gemiddeld EU-huishouden over een periode van 22 maanden.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten