Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Inschrijvingen Onroerenderfgoedprijs 2023 mogelijk tot 1 maart

De Vlaamse overheid gaat op zoek naar projecten die zich vormden rond beschermde monumenten, landschappen en archeologische sites die normaal gezien niet publiek toegankelijk zijn. Denk aan een woning, een school, een besloten tuin of een archeologische opgraving. Zo’n project kan een restauratie zijn, maar ook een educatief project of een applicatie komen in aanmerking. Belangrijk is dat het initiatief in de voorbije vijf jaar is afgerond. Zowel particulieren, openbare besturen als andere initiatiefnemers kunnen een project indienen.

Inschrijvingen Onroerenderfgoedprijs 2023 mogelijk tot 1 maart

Deelnemen aan de wedstrijd kan door online in te schrijven tot en met 1 maart. Een jury kiest uit alle deelnemers drie laureaten. Eén daarvan wordt in oktober de winnaar van de Onroerenderfgoedprijs 2023. Elke laureaat ontvangt 2.500 euro. De winnaar krijgt daar bovenop nog eens 12.500 euro. Er is ook een publieksprijs aan deze wedstrijd gekoppeld, waarbij iedereen online kan stemmen op zijn of haar favoriete laureaat. Aannemers en ontwerpers maken kans op een eervolle vermelding voor vakmanschap.

Tot de vorige winnaars behoren de interbellumwoning door Joseph De Bruycker in Roeselare en Kasteel Boterberg in Kalmthout. Wie dit jaar de Onroerenderfgoedprijs krijgt, weten we op vrijdag 6 oktober 2023. 

Meer informatie over de Onroerenderfgoedprijs vind je via deze link:
https://www.onroerenderfgoed.be/onroerenderfgoedprijs

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten