Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Milieu- en grondstofvriendelijke spaanplaat die ook het binnenklimaat niet belast

Triplaco, Belgisch distributeur van decoratief plaatmateriaal, voegt het Pfleiderer OrganicBoard toe aan hun assortiment duurzame producten. De spaanplaat bestaat uit 30 procent minder fossiele grondstoffen en gerecycleerd hout.

20230804 - onl - pfleiderer spaanplaat

Pfleiderer de Duitse producent van plaatmateriaal zoekt actief naar milieu- en grondstofvriendelijke productieprocessen. Met het geoptimaliseerde grondstofconcept voor hun gloednieuw decoratief Pfleiderer OrganicBoard zetten ze een nieuwe stap op het gebied van duurzaamheid.

Belgisch distributeur Triplaco biedt een uitgebreid gamma gemelamineerde spaan aan dat volledig cradle to cradle (C2C) geproduceerd wordt. Elke plaat die bij Triplaco de deur uitgaat is bovendien volledig PEFC gecertificeerd.

De spaanplaat wordt afgewerkt met aan beide zijden een decoratieve melamine toplaag. Die bestaat de helft uit OrganicGlue, een biobased formaldehydevrije lijm, die ervoor zorgt dat het gebruik van fossiele grondstoffen met meer dan 30 procent kan worden verminderd. De combinatie met gerecycleerd hout zorgt voor een uniek toekomstgericht grondstofconcept.

De formaldehyde-emissie van OrganicBoard voldoet bovendien aan de strikste formaldehyde-emissieklasse (E05), zodat het gebruik ervan een positieve bijdrage levert aan een gezond binnenklimaat. De spaanplaat is dan ook uitermate geschikt voor toepassingen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, woonzorgcentra, kinderdagverblijven en scholen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten