Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Remontabele structuren: tussen potentie en efficiëntie

Remontabele structuren bieden kansen op gebied van duurzaamheid, flexibiliteit, kostenbesparing en een langere levensduur. Ze laten toe om ruimtes te creëren die mee kunnen veranderen met de markt en die steeds voldoen aan de noden en wensen van de gebruikers. Remontabel bouwen kan ook een interessante denkpiste zijn voor de vele uitdagingen die bij circulair bouwen om de hoek komen kijken.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-02T154147.696
Marcel van der Burg - VK architects+engineers

Maar hoe realiseren we remontabele structuren in de praktijk? Hoe ontwerpen we een demontabele structuur voor een gebouw? Wanneer en waarom zouden we die ontwerpen? En wat zijn de voordelen en de beperkingen van deze manier van werken? Dat zijn vragen die niet op een eenduidige manier te beantwoorden zijn.

Download de whitepaper

In een nieuwe whitepaper zoomt Jeroen De Wael, design principal structural engineering bij VK architects+engineers, in op materiaalgebruik, levensduur, flexibiliteit, graad van demontabiliteit en de verschillende scenariomodellen. Al deze aspecten worden grondig ontleed en tegen het licht gehouden. 

Download de whitepaper en krijg inzicht in de voordelen, de haalbaarheid en de uitdagingen van remontabele structuren.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten