Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Renolit Alkorplan houdt velodroom Heusden-Zolder duurzaam droog

Tectum Group deed beroep op RENOLIT ALKORPLAN voor het afdichten van het dak van de nieuwe Velodroom in Heusden-Zolder. De Velodroom was een heel complex project, zowel door de omvang als de strakke timing.

BKBC - 2024-05-20T113357.426
Renolit Alkorplan

“Al in een vroeg stadium hebben we beslist om een PVC dakmembraan aan te brengen”, zegt Koen Mangelschots, business unit manager van de Tectum Group. “We hebben gekozen voor Renolit Alkorplan dakafdichtingproducten omwille van de praktische en technische ondersteuning, vooral op de werf, zelfs vóór de voorbereiding. Dat gaat dan over windlastberekeningen, het maken van een legplan, het samen uitwerken van de dakdetails tot en met een grondige eindinspectie.”

“We hebben gekozen om het dak af te dichten met onze 1,5 mm dikke Renolit Alkorplan F dakbaan met een polyester wapening”, zegt Bert Geubbelmans, Area Manager bij Renolit Alkorplan.  “Deze dakbaan is uitermate geschikt voor het systeem van mechanische bevestiging dat bij dit project werd toegepast.”

Het systeem is snel en gemakkelijk aan te brengen, ongeacht de weersomstandigheden, en het zorgt voor een perfecte, duurzame dakafdichting. Bovendien kan het mechanisch bevestigde membraan bij renovatie of sloop op een eenvoudige manier verwijderd en gerecycleerd worden. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten