Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Technisch handboek voor de houtbouw

Ingenieurs en technische tekenaars die ontwerpen en houtconstructies berekenen, kunnen bij Heco-Schrauben terecht voor een nieuw handboek. ‘Bevestigingstechniek voor de houtbouw’ is een omvangrijk naslagwerk dat een overzicht geeft van de bevestigingsoplossingen van deze firma. Vandaag kunnen de eerste twee hoofdstukken al gratis van de website worden gedownload.

TechnischesHandbuch_Header_01
Heco-Schrauben

De belastingtabellen en berekeningswaarden in het handboek zijn gebaseerd op de informatie van de ETA-toelatingen en worden conform Eurocode 5 voor de houtbouw weergegeven. Een belangrijk onderdeel zijn de afmetingsspecifieke en grafisch weergegeven belastingtabellen voor het complete ‘Heco-Topix’®-plus assortiment houtschroeven, waarin de waarde van de afschuifweerstand direct kan worden afgelezen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een algemeen deel, waarin informatie over de trek-, druk- en afschuifverbindingen en hun maximale belasting (afhankelijk van de inschroefhoek) wordt uitgewerkt. Het complete handboek bestaat uit acht hoofdstukken, die in de komende tijd allemaal op de website zullen worden geplaatst. Momenteel is de informatie enkel in het Duits beschikbaar, maar dankzij de praktische opzet en de grafische weergave valt alles  door Nederlandstaligen te begrijpen. Op termijn komt er weliswaar ook een Engelse versie. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten