Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

VIBE en Howest leren je circulair ontwerpen

Op vrijdag 23 februari start de module ‘Circulair gebouwontwerp’ van het postgraduaat Circulair Bouwen dat VIBE en Howest Hogeschool organiseren. In deze module ga je als deelnemer dieper in op de praktische aspecten van een circulair gebouwontwerp.

Ontwerp zonder titel (53)
Adobe Stock

In deze module van het postgraduaat Circulair Bouwen zoek je naar een andere en toekomstgerichte manier van ontwerpen en bouwen. Alle aspecten van het bouwproces worden tijdens deze lessenreeks onder de loep genomen. Niet alleen op het vlak van materiaal-, energie- en watergebruik maar ook de volgorde van het bouwproces, de actoren die op elkaar moeten inspelen en de mogelijke toekomstscenario’s.

Deze opleiding maakt ruimte voor kennisoverdracht, discussie en een praktijkoefening in een multidisciplinaire samenwerking. Na de theorielessen ‘s morgens pas je de inzichten direct toe op een concrete case. Je bezoekt ook verschillende circulaire voorbeeldprojecten zoals het kantoorgebouw ’t Centrum op Kamp C, Mundo-a in Antwerpen en het Brusselse Zin in Noord.

De reeks van 13 lessen vindt plaats in Howest Campus Brugge, telkens op vrijdag van 9 tot 17 uur.

Meer info en inschrijven.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten