Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Vier grote brugdelen Ring geplaatst

Tijdens de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei werden vier grote brugdelen over de Ring rond Brussel geplaatst. De imposante constructies van 54 x 1,20 x 2 meter en een gewicht van 70 ton vormen de basis van het Ecorecreaduct De Priorij: een unieke natuurbrug die fietsers, voetgangers en dieren veilig over de Ring brengt. Aan dit project van de Vlaamse overheid hangt een prijskaartje van 3,6 miljoen euro. 

1

De brug ligt aan de rand van het Zoniënwoud, langs de spoorlijn tussen het Bosmuseum Jan Van Ruusbroec en het station van Groenendaal. Ze werd op zo’n manier ontworpen dat ze naadloos op de bestaande omgeving aansluit. Dankzij een slimme materiaalkeuze met veel hout, weervast staal en natuursteen zal de gebruiker niet echt merken dat hij een brug over een autosnelweg oversteekt. Het project kadert in het programma ‘Werken aan de Ring’ waarbij versnipperde natuurgebieden en gesplitste woonkernen opnieuw met elkaar worden verbonden. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten