Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Vlotte start voor de bouw van Maria Assumpta school in Opwijk

Voor bouwheer Aartsbisdom Mechelen bouwt Vandenbussche naar het ontwerp van LOW Architecten een nieuwe school voor het buitengewoon secundair onderwijs. De nieuwbouw van het Maria Assumpta Instituut zal de nabijgelegen schoolgebouwen vervangen die verouderd zijn.

BKBC - 2024-09-10T145010.452
LOW Architecten

Het nieuwe schoolgebouw wordt gebouwd voor 140 leerlingen. In de ondergrondse verdieping van het nieuwe gebouw komt een archief, sanitair, watertellerlokaal, kleedkamers, bergruimtes en een sportzaal. Op het gelijkvloers zijn een gesprekslokaal, leraarslokaal, kleedkamers, directielokaal, secretariaat, refter, grootkeuken en voorraadruimtes voorzien. Op de eerste verdieping worden vier klassen, bergingen, een waslokaal en twee leskeukens/stille refters ondergebracht. Op de tweede verdieping komt een EHBO-ruimte, acht klaslokalen, een printlokaal, een vergaderzaal en voorraadruimtes.

Het nieuwe schoolgebouw heeft een L-vorm en wordt afgewerkt met een plat dak. Aansluitend op de nieuwe school wordt een gedeeltelijk overdekte speelplaats (228m²) en een atriumverharding (50m²) aangelegd. Achter het schoolgebouw komt een groenzone. Die wordt landschappelijk vormgegeven.

Vandenbussche staat in voor de ruwbouw, technieken, binnenafwerking en de omgevingsaanleg.

BKBC - 2024-09-10T145041.987
LOW Architecten
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten