Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Warmtenet van IVBO in Brugge wordt gevoelig uitgebreid

Het IVBO-warmtenet, dat vorig jaar zijn veertigste verjaardag vierde, wordt vanaf dit jaar gevoelig uitgebreid richting Brugge centrum. Tot en met 4 april zal aannemer Visser & Smit Hanab nv nieuwe leidingen plaatsen voor het warmtenet in Sint-Pieters Brugge. De werken verlopen in drie fasen en zullen uitgevoerd worden vanaf het bestaande warmtenet langs de Sint-Pietersmolenstraat tot aan de Papenweg. Van daaruit zal het warmtenet vanaf deze zomer nog verder uitgebreid worden in de richting van de Oostendsesteenweg.

Warmtenet van IVBO in Brugge wordt gevoelig uitgebreid (1)
IVBO

In de eerste fase zal het warmtenet aangelegd worden in de Papenweg. Daardoor zal er plaatselijk geen doorgaand verkeer zijn in een deel van de Papenweg. Om de doorsteek te maken van het oude naar het nieuwe warmtenet moeten er wachtkokers worden geplaatst in de Sint-Pietersmolenstraat. Die zal daardoor drie weken niet toegankelijk zijn voor alle doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer tot aan de werfzone is wel mogelijk. Er wordt een omleiding voorzien.

In een laatste fase zal het fiets- en voetpad ter hoogte van de Papenweg niet gebruikt kunnen worden. Dit heeft geen gevolgen voor het autoverkeer. Voor de fietsers richting de Sint-Pietersplas wordt een omleiding voorzien in de wijk. Het Speelplein Gentele, het basketbalveld en een deel van het voetbalveld blijven steeds bereikbaar via Gentele. Voor de volkstuintjes in de buurt van Gentele zal de aannemer een veilige doorgang voorzien gedurende de periode van de werken. De totale duur van de werken is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Warmtenet van IVBO in Brugge wordt gevoelig uitgebreid (2)
IVBO
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten