Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Constructie

Zelfborende staaldeuvels voor sterke hout-staal-verbindingen

In de houtbouw is de kwaliteit van vakwerkknooppunten, die bestaan uit hout en staalplaten, bepalend voor de levensduur en de veiligheid van het bouwwerk. Het gebruik van zelfborende staaldeuvels voor deze hout-staalverbindingen biedt aanzienlijke voordelen. Vooral de tijdsbesparing en de nauwkeurigheid van de constructie springen in het oog.

BKBC - 2024-10-11T143637.670
HECO

Bij de planning en uitvoering van vakwerkverbindingen met staalplaten staan architecten en bouwbedrijven voor de uitdaging om de verbinding zo stabiel mogelijk te maken en de levensduur te optimaliseren. Het vereist nogal wat precisie om de gaten in het hout en het staal nauwkeurig voor te boren en de stalen platen in de juiste positie in het hout te krijgen.

HECO biedt met de zelfborende HECO-WS staaldeuvels een oplossing, waarmee het hele proces in één stap uitgevoerd kan worden. De staaldeuvel boort zich dankzij het speciale ontwerp in één keer door zowel het hout als het staal, waardoor de montage vergemakkelijkt en versneld wordt.

De HECO-WS staaldeuvel is geschikt voor het doorboren van drie stalen platen in één werkproces. Met een boorvermogen voor staal in klasse S235 kan de deuvel staalplaat van 10 mm. doorboren of maximaal drie platen van 5 mm dik. Dankzij de onderkopschroefdraad van 14 millimeter wordt de deuvel stevig gefixeerd. Met een doorsnee van slechts 7 millimeter kan de deuvel bovendien dicht bij randen ingezet worden. 

BKBC - 2024-10-11T143716.014
HECO
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten