Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

1 miljoen voor fietspad naar luchthaven Zaventem

De provincie Vlaams-Brabant, luchthavenbeheerder Brussels Airport Company, Vlaanderen en de gemeente Zaventem slaan de handen in elkaar om op korte termijn een fietsweg aan te leggen die directe toegang geeft tot de nationale luchthaven.

fietspad luchthaven

 

Deze luchthavenroute wordt een aftakking van de F3, de fietssnelweg Leuven-Brussel. Brussels Airport Company betaalt de studie. De provincie Vlaams-Brabant en Vlaanderen betalen de aanleg. De kosten voor de aanleg worden geraamd op afgerond 1 miljoen €. De werken starten volgend jaar.

“We bouwen de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel stelselmatig uit. Daarom zijn we vragende partij voor een directe fietslink tussen deze fietssnelweg en de luchthaven. De luchthaven is met zijn zowat 20.000 werknemers een grote tewerkstellingspool. We zijn verheugd dat Brussels Airport Company deze fietslink wil realiseren en zo een belangrijke bijdrage levert aan een betere fietsbereikbaarheid van de luchthaven”, zegt Tom Dehaene, de Vlaams-Brabantse gedeputeerde voor Mobiliteit.

Potentieel

“Momenteel komt slechts 1% van de werknemers op Brussels Airport met de fiets of te voet. Maar het potentieel is groter. Dankzij deze fietsroute kunnen we de werknemers op de luchthaven een nieuwe, makkelijke en veilige route aanbieden waar ze niet gehinderd worden door ander verkeer”, zegt ceo Arnaud Feist van Brussels Airport Company.

Brussels Airport Company is in november 2017 gestart met de ontwerpstudie voor de fietsweg. De werkzaamheden kunnen in 2018 starten zodat in 2019 fietsers de route kunnen gebruiken. Een deel van de fietsroute zal de oude spoorwegbedding volgen. Daar ligt een brede groene vrije ruimte.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten