Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

1,5 MWp aan zonnepanelen maakt Gosselin een duurzamere logistieke speler

ENGIE heeft een zonnepaneleninstallatie van 1,5 MWp geplaatst op de site van Gosselin in Antwerpen. Gosselin is een groot verhuis- en logistiek bedrijf en kan dankzij deze installatie van meer dan 3.000 zonnepanelen zijn CO2-uitstoot verminderen met 535 ton per jaar, wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 268 dieselwagens.

BKBC - 2024-04-22T111259.586
Gosselin

ENGIE staat in voor de installatie en het onderhoud, en de financiering van deze zonnepanelen via het derde-investeerdersmodel van ENGIE Sun4Business. Via dit systeem zijn al bijna 100 MW zonne-panelen geplaatst bij bedrijven in het hele land.

De 3.056 panelen werden geplaatst op het dak van het Gosselin Crown I magazijn in Deurne. Met een vermogen van 1528 kWp produceert ze gemiddeld 1373 MWh per jaar aan groene en lokale elektriciteit, wat overeenkomt met het jaarlijkse verbruik van 446 gezinnen. Gosselin gebruikt 25% van de geproduceerde elektriciteit zelf en dekt daarmee 52% van de lokale energiebehoefte van de ganse site in Deurne.

Gosselin zet met deze installatie verder in op de vergroening van zijn sites. Naast zonnepanelen pleit het bedrijf al jaren voor multimodaal transport via het binnenwater en zijn ze hevig aanhanger van woon-werkverkeer met de fiets.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten