Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

300 miljoen voor warmtepompfabriek in Polen

Naast de bestaande Europese productiesites in België, Tsjechië en Duitsland, begint Daikin Europe in juli 2024 met de productie van residentiële warmtepomptoestellen in Polen. Het bedrijf investeert 300 miljoen euro in een nieuwe fabriek in Łódź. Het wordt de eerste Daikin-productiefaciliteit op Pools grondgebied en de grootste faciliteit in Europa voor wat betreft de productie van warmtepompen. De nieuwe vestiging zal ongeveer duizend mensen tewerkstellen. 

300 miljoen voor warmtepompfabriek in Polen
Verdonck Bart

Deze ingreep komt bovenop de 840 miljoen euro aan bijkomende investeringen in de bestaande fabrieken. Tegen 2025 wil Daikin in Europa in totaal meer dan 1,2 miljard euro investeren. Het voorbije decennium groeide de Europese markt voor verwarming met warmtepompen razendsnel. In 2021 werden al meer dan 1 miljoen toestellen per jaar verkocht.  Daikin verwacht dat de vraag naar warmtepompen in de komende jaren alleen maar zal stijgen en dat er tegen 2025 jaarlijks minstens 3 miljoen toestellen worden geplaatst.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten