Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Aantal zonnepanelen vorig jaar verdubbeld

Vergeleken met 2015 is het aantal nieuwe zonnepanelen in Vlaanderen vorig jaar meer dan verdubbeld: er kwamen liefst 24.200 nieuwe installaties bij. Samen zijn ze goed voor 112 megawatt. Een jaar eerder telde Vlaanderen nog maar 10.800 zonnepaneleninstallaties (53 megawatt). Dat blijkt uit de cijfers van de distributienetbeheerder.

zonnepanelen

“Vooral bij particulieren blijft het aantal nieuwe zonnepaneleninstallaties stijgen. Dit zijn hoopvolle cijfers, maar de overheden moeten het goede voorbeeld geven. Ook bedrijven probeer ik mee op de kar te krijgen. We zullen het daarom gemakkelijker maken om te ‘zonnedelen’. Overheden en bedrijven kunnen burgers, klanten of werknemers dan eenvoudig laten participeren in de zonnepanelen op hun dak. Zo willen we ervoor zorgen dat er meer middelgrote en grote installaties bijkomen”, reageert Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten