Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Agoria Solar Team stelt nieuwe zonnewagen voor

Het Agoria Solar Team, twintig ingenieursstudenten van de KU Leuven, stelde in het Afrikamuseum in Tervuren de nieuwe zonnewagen voor waarmee ze in oktober deelnemen aan een nieuwe race door de Marokkaanse Sahara.   

LAATSTE BLAD – AGORIA SOLAR TEAM

Studententeams van universiteiten uit de hele wereld zullen het tegen elkaar opnemen in een rit van 2.500 km langs de voet van het Atlasgebergte. Om de twee jaar bouwt het Leuvense team een volledig nieuwe zonnewagen om hiermee de sterktes van hernieuwbare energie en de nieuwste technologieën aan te tonen. Met hun vorige zonnewagen uit 2019 werden ze zowel Europees- als wereldkampioen.

De nieuwe door zonne-energie aangedreven hoogtechnologische wagen heeft slechts drie wielen en een unieke gestroomlijnde kogelvorm die zorgt voor een minimale wrijving en luchtweerstand tijdens het rijden, wat resulteert in een sterk verminderd energieverbruik. De keuze voor de wagenvorm is het resultaat van duizenden berekeningen en computersimulaties. 
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten