Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Aquafin wordt ondergebracht bij de PMV

De Vlaamse regering heeft zopas beslist om het rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin onder te brengen in de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), de Vlaamse investeringsmaatschappij.

Aquafin wordt ondergebracht bij de PMV
Enrique del Barrio - stock.adobe.com

De Vlaamse Milieuholding (VMH) die tientallen jaren de milieuparticipaties van de Vlaamse overheid groepeerde, wordt via een fusie ondergebracht bij de PMV en in feite opgedoekt. De operatie wordt in mei afgerond. Dan zullen ook nog 80 miljoen € werkingsmiddelen van de VMH worden overgedragen aan de PMV.

De VMH fungeerde bijna uitsluitend nog als koepel boven Aquafin. Vlaanderen verkocht vijf jaar geleden zijn minderheidsparticipatie in de afvalverwerker Indaver aan Katoen Natie, waardoor de VMH alleen nog de aandelen van Aquafin in handen had, evenals een paar kleinere participaties in start-ups actief rond waterzuivering. De rol van Vlaamse investeerder in milieubedrijven wordt nu volledig overgenomen door PMV.

De Vlaamse Milieuholding telt 55 werknemers terwijl Aquafin ruim 1.100 mensen in dienst heeft. Aquafin is in Vlaanderen verantwoordelijk voor de uitbating van ongeveer 6.500 km rioleringen en meer dan 300 waterzuiveringsstations.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten