Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

paywall BENOR en SKAO beklimmen samen de CO2-Prestatieladder

BENOR, de beheerder van het conformiteitsmerk BENOR dat de kwaliteit van bouwmaterialen garandeert, kondigt een exclusief partnerschap aan met de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) om de CO2-Prestatieladder in België uit te breiden.

BKBC - 2024-04-29T060553.254
Adobe Stock

De CO2-Prestatieladder is een certificeringssysteem dat bedrijven aanmoedigt om hun CO2-uitstoot te verminderen en effectieve maatregelen te nemen om hun impact op het milieu te verkleinen. Gelet op het grote succes van het systeem in Nederland, zal het systeem nu ook in België geïmplementeerd en beheerd worden door de vereniging voor het beheer van het kwaliteitsmerk BENOR. Belgische ondernemingen zullen dus vanaf heden systematisch en eenvoudig kunnen bijdragen tot de realisatie van de Belgische doelstellingen om tegen 2030 minstens 55% minder broeikasgassen uit te stoten. Dit kan hen bovendien tal van (financiële) voordelen opleveren.

BENOR en haar partners zullen ondernemingen en overheden helpen bij het navigeren door het certificeringsproces, praktisch advies geven en deskundige begeleiding bieden om het succes van hun milieubeleid te garanderen.

Dankzij dit initiatief zullen Belgische ondernemingen en de overheden toegang hebben tot een internationaal erkend instrument om hun CO2-impact te beoordelen en te verbeteren.

Het is daarenboven een systeem dat in de toekomst heel wat opportuniteiten kan creëren. Tal van aanbestedende overheden geven immers aan dat zij in hun toekomstige opdrachten steeds meer rekening zullen houden met duurzaam en klimaatvriendelijk ondernemen, waaraan prijsvoordelen kunnen worden gekoppeld.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten