Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Bouwspecialist en duurzame verhuurder renoveren circulair

Voor een renovatieproject in Edegem deed duurzame verhuurder Yally voor het eerst beroep op CIRCL, de Belgische pionier in circulaire (ver)nieuwbouw. De bouwspecialist biedt radicaal duurzame, digitale en betaalbare sleutel-op-de-deurwoningen sinds 2023 op commerciële schaal aan.

BKBC - 2024-04-22T113110.833
CIRCL

“Een huzarenstukje”, zo omschrijft Wim Pieters van CIRCL, het renovatieproject, waarbij twee fietsbergingen op circulaire wijze tot een woning omgetoverd worden. “Op een heel compact en ongelijkvormig perceel hebben we een woning van 140m² gerealiseerd. Dat is enkel mogelijk dankzij de doorgedreven digitalisering bij zowel Yally als onszelf. Omdat de werf vlakbij een school ligt, hebben we er bewust voor gekozen om de ruwbouw tijdens de paasvakantie te doen, op twee weken tijd.”

“Er is nood aan een inhaalbeweging, om een voldoende uitgebreid en kwalitatief huuraanbod te creëren enerzijds, en om de emissies naar beneden te krijgen anderzijds”, vertelt Anneleen Desmyter van Yally. “Daar willen we een katalysator in zijn door woningen aan te kopen, energetisch te renoveren en aan betaalbare prijzen te verhuren. De circulaire bouwfilosofie van CIRCL sluit daar mooi bij aan.”

Zeventig procent van alle materialen in een CIRCL-woning zijn biogebaseerd, veertig procent van de materialen is gerecycleerd. Door gebruik te maken van de meest energiezuinige technieken en grondige isolatie worden energiekost en -verbruik tot een minimum beperkt.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten