Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Bouwunie steunt Sign for my Future

Ook Bouwunie tekende Sign for my Future, het breedste klimaatinitiatief ooit in België. Voor de eerste keer sluiten meer dan honderd bedrijfsleiders, meer dan 75 middenveldorganisaties, vele rectoren, wetenschappers, de Belgische media en vele burgers de rangen.

bouwunie

Met deze politiek neutrale campagne streven de ondertekenaars drie ambities na: een klimaatwet die de doelstelling om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn in België en de tussentijdse doelstellingen vastlegt, een investeringsplan dat alle burgers en bedrijven helpt en stimuleert om de transitie naar een klimaatneutrale samenleving te maken, en een klimaatraad van neutrale experts die het gevoerde beleid evalueert.



Onze gebouwen en woningen zijn verantwoordelijk voor zowat 30% van de CO2-uitstoot. In de gebouwsector vertegenwoordigen residentiële gebouwen 21% van de Belgische uitstoot. Tertiaire gebouwen zoals kantoren en scholen zorgen voor 9% van de Belgische uitstoot. Er is dus heel wat werk aan de winkel om deze CO2-uitstoot te doen dalen, en dan vooral in de renovatie.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten