Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Brugge rekent op elektrische Nissan-kippers voor afvalophaal

De stad Brugge neemt twee elektrische bestelwagens in gebruik om de afvalmanden in de binnenstad te ledigen zonder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. De voertuigen zijn Nissan e-NV 200’s met 40 kWh-batterij en een kipbak. 

Brugge rekent op elektrische Nissan-kippers voor afvalophaal
“Deze elektrische pick-up-kippers worden opgeladen met groene stroom en zijn zeer onderhoudsvriendelijk: geen oliewissels, uitlaat, koppeling… Het opladen kan zowel aan een laadpaal, een ‘wallbox’ en aan alle 220 volt-stopcontacten. Tijdens het afremmen wordt de batterij automatisch opgeladen (regeneratie)”, weet schepen van Energie, Klimaat en Facilitair Beheer Minou Esquenet.
 
“Met deze aankoop zetten we de volgende stap in de vergroening van ons wagenpark. Ons doel is voor elk voertuig de beste oplossing te bieden wat betreft gebruiksvriendelijkheid, milieuprestaties en kostprijs over de volledige levensduur van de wagen”, aldus Esquenet.
 
 
“Onze stadsdiensten hebben heel wat groot materiaal nodig om het grondgebied van Brugge proper te maken, het vele groen te onderhouden en herstellingen aan ons wegennet uit te voeren. Als we het wagenpark moeten vernieuwen, dan letten we er steeds op dat dit op een duurzame manier gebeurt”, besluit schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten