Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Dakmembranen van Renolit maken sprong inzake duurzaamheid

Een bijgewerkte milieuproductverklaring van de Renolit toont aan dat de koolstofimpact van Alkorplan-dakmembranen over de gehele levenscyclus van de producten tot 75% gedaald is.

Ontwerp zonder titel (30)
Renolit

Een EPD of milieuproductverklaring verschaft essentiële informatie over de milieuprestaties en impact van producten en diensten. De waarden die erin opgenomen zijn, worden bepaald volgens de internationale standaard ISO 14025 (Milieuverklaringen van het type III). Ze bieden bijgevolg waardevolle informatie, cruciaal is voor het uitvoeren van levenscyclusanalyses van gebouwen. 

De bijgewerkte EPD’s voor Renolit Alkorplan-dakbedekkingsproducten tonen een serieuze verlaging van de productemissies gedurende de levenscyclus van de producten van 50% tot 75%, afhankelijk van het product. Dit is deels te danken aan de optimalisatie van productieprocessen en een beter afvalbeheer, aangezien het bedrijf nu ook productiesnijafval terugneemt.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten