Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Deceuninck inspireert klanten om koolstofvoetafdruk te berekenen

Echte duurzaamheid stopt niet aan de deur van een bedrijf, maar heeft impact op de volledige waardeketen; van de grondstoffen tot het eindproduct. Deceuninck wil daarom haar klanten aanmoedigen zich meer bewust te worden van hun milieuvoetafdruk. De nieuwe koolstofcalculator moet daarbij helpen.

BKBC (20)
Deceuninck

Ramen- en deurenspecialist Deceuninck berekent zijn koolstofvoetafdruk al sinds 2019 aan de hand van het Greenhouse Gas Protocol, een wereldwijd gestandaardiseerd kader. Dankzij deze systematische aanpak en een toegewijd investeringsplan is het bedrijf in staat om over de jaren heen een aanzienlijke vermindering van zijn koolstofvoetafdruk te realiseren.

Deceuninck heeft nu een tool ontwikkeld om haar klanten tot hetzelfde te bewegen: de koolstofcalculator. Hiermee berekenen raamproducenten en -installateurs hun koolstofemissies op basis van dezelfde internationale standaard (GHG). De intuïtieve tool bevat informatie over de manier waarop de gegevens verzameld en ingevoerd worden. In verschillende stappen verstrekt de gebruiker informatie over onder meer stroomverbruik, logistieke activiteiten, het gebruik van airconditioning en zakelijke verplaatsingen. De tool berekent vervolgens de totale koolstofuitstoot en zorgt voor de rapportering. De berekening kan elk jaar opnieuw gemaakt worden, zodat de gebruikers hun vooruitgang op het vlak van duurzaamheid kunnen volgen.  

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten