Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

DEME realiseert mee offshore windenergie in Taiwan

Zopas werd in Taipei een Preferred Supplier Agreement (PSA) getekend tussen Hai Long Offshore Wind Farm en het lokale bedrijf CSBC DEME Wind Engineering (CDWE) voor het eerste grootschalige Balance of Plant (BOP) project, een belangrijke mijlpaal voor de offshore windindustrie in Taiwan.

DEME realiseert mee offshore windenergie in Taiwan
Het Hai Long project is eigendom van de onafhankelijke Canadese elektriciteitsproducent Northland Power International (NPI), Yushan Energy Pte Ltd en Mitsui. Zij bundelen hun krachten om de windmolenparken Hai Long 2 en 3 voor de kust van Changhua te ontwikkelen. CDWE is een joint venture tussen CSBC Corporation, Taiwan en DEME Offshore. De overeenkomst voor Hai Long en omvat de engineering, procurement, construction en installation (EPCI) voor de funderingen, inter-arraykabels, exportkabels en het transport en de installatie van de turbines.
 
CDWE in februari lanceerde een grootschalige audit van Taiwanese staalfabrikanten en dienstverleners in de waterbouw, om voor de eerste keer de lokale capaciteiten in kaart te brengen en om een lokaal team onder leiding van CDWE op te richten. De offshore werkzaamheden voor de bouw van Hai Long 2 en 3 zijn gepland voor 2023, waarbij optimaal gebruik zal worden gemaakt van lokale materialen en expertise.
 
CDWE werd in februari van  dit jaar opgericht door CSBC en DEME Offshore om de samenwerking met Europese experts mogelijk te maken. Zo wordt buitenlandse knowhow inzake projectbeheer, vlootbeheer, installatietechnieken en veilig werken op zee beschikbaar in Taiwan. In mei ondertekende CDWE een PBA voor het WTG-transport en de installatie van het offshore windmolenpark Changfang-Xidao van CIP. 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten