Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Democo Group versnelt energietransitie bij bedrijven en overheden

De techniekbedrijven AEW, Demtec Services en Vandenbriele bundelen hun krachten en fuseren tot een nieuw duurzaamheidsbedrijf. “Met onze gebundelde expertises en nieuwe diensten bieden we totaaloplossingen aan om grote, energieverslindende gebouwen in Vlaanderen stevig te verduurzamen.”

BKBC - 2024-09-24T143449.608
Democo Group

Om de klimaatdoelstellingen te halen, zijn dringend veel duurzamere gebouwen nodig. Met The Energy Circle wil Democo Group die energietransitie sterk versnellen.

“Energie-efficiënte nieuwbouw is slechts een deel van de oplossing, want de ingebedde koolstof in een nieuw gebouw staat gelijk aan zo’n twintig jaar operationele CO2-uitstoot”, zegt Sophie Hayen, Algemeen Directeur van The Energy Circle. “Daarom is het voor bedrijven en overheden vaak een betere keuze om energetisch te renoveren of nieuwe technologieën toe te voegen. Met ons nieuwe duurzaamheidsbedrijf maken we een grondige analyse en kunnen we specifieke energietrajecten voor gebouwen van begin tot eind begeleiden en uitvoeren.” ​

 “We pakken alles aan; van energieproductie en -consumptie tot waterbeheer en het inzetten van slimme technologieën zoals IoT en realtime energiemonitoring”, vult Thierry Van Osselaer, Commercieel Directeur van The Energy Circle aan. “De oplossingen moeten zowel ecologisch, sociaal als financieel steek houden en waarde opleveren.” ​

Democo Group wil met The Energy Circle de energietransitie van grote bedrijfsgebouwen in Vlaanderen versnellen. Daarvoor investeerde het bedrijf al heel wat in kennis en innovatie en plant het de komende maanden nog 50 extra technici aan te werven.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten