Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Duurzame verkoeling dankzij de zon

Met de ‘Coolscreen Solar’ lanceert Harol een screen dat volledig op zonne-energie werkt. Dit zorgt op duurzame wijze voor een natuurlijke koeling van gebouwen en laat een optimale beheersing van het daglicht toe. Dit alles gebeurt in combinatie met een strak en minimalistisch design.

Coolscreen 8 Scolar_5
Harol

Het screen wordt volledig aan de buitenkant van het raam gemonteerd en past dus zowel in nieuwbouw als in bestaande ramen, zonder kap- of breekwerk. De ‘Coolscreen Solar’ wordt aangedreven door een discreet zonnepaneel en krachtige batterij van 2,2 Ah. Zelfs naar het noorden gericht of op een minder zonnige dag, blijft het screen werken dankzij de grote opslagcapaciteit van de batterij (3 uur laadtijd – volledig opgeladen kan het screen twee maal per dag openen en sluiten gedurende 30 dagen). 

In het ontwerp stond duurzaamheid centraal, met als resultaat een minimum aan onderdelen die in elkaar worden geklikt. De batterij is onzichtbaar weggewerkt in de kubistische aluminium kast. Samen met de smalle geleider, de onzichtbare lasnaad en de onderlat die volledig in de kast verdwijnt, zorgt dit voor een strak en minimalistisch design dat bij elke architectuur past. Tenslotte werd het ritsgeleidingsprofiel geperfectioneerd. Dat bestaat uit een polymeer co-extrusie, waardoor het doek altijd onder ideale spanning staat, zelfs bij extreme temperaturen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten