Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

EcoPuur-warmtepomppanelen combineren het beste van twee werelden

Wie warmtepomppanelen installeert, maakt zijn dak dubbel efficiënt. Met deze nieuwe vorm van hernieuwbare energie, die in België aan een opmars bezig is, sla je immers twee vliegen in één klap. Warmtepomppanelen zijn hybride panelen die zonne-energie converteren in elektriciteit én warmte. Gekoppeld aan een warmtepomp kunnen ze een hele woning voorzien van verwarming, warm water en elektriciteit. Warmtepomppanelen vormen dus de perfecte oplossing voor hernieuwbare energie. Ze bundelen groene stroom en warmte in één elegant systeem.

ecopuur1

In Nederland zie je deze warmtepomppanelen al regelmatig. Dankzij EcoPuur kan nu ook de Vlaming deze techniek bij zich thuis installeren. In dat kader organiseert EcoPuur op dinsdag 26 maart in Ter Mote 9 in Nevele een lanceringsevent om het warmtepomppaneel voor te stellen. Dit is het programma:

  • 17.30 uur: Ontvangst en welkomstwoord door Joris Haems, directeur EcoPuur.
  • 17.45 uur: De toekomst van de energiemarkt in Vlaanderen door Alex Polfliet, directeur Zero Emission Solutions.
  • 18.05 uur: De introductie van het warmtepomppaneel in België door Gernout Erens (Triple Solar) en Benny De Coster (Nibe).
  • 18.30 uur: Samenwerken met EcoPuur – een installatie klein of groot, je bent in goede handen, door Joris Haems, EcoPuur.
  • 18.45 uur: Concrete cases.
  • 19 uur: Gezellig napraten met hapje en drankje.

Bevestig je aanwezigheid voor vrijdag 22 maart via deze link.



EcoPuur is een energie-aannemer gespecialiseerd in de totaalaanpak van energieprojecten voor zowel particulieren als kmo’s, nieuwbouw of verbouwing. De onderneming werd opgericht in 2006 en is sinds 2013 een dochterbedrijf van Durabrik bouwbedrijven.

Het team van dertig medewerkers realiseert een jaaromzet van zowat 7,5 miljoen €. ‘De Pit’, hun thuisbasis in Nevele, is het toonbeeld van een hip passiefkantoorgebouw.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten