Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Eerste onderneming in de vloerenindustrie CO2-neutraal gecertificeerd

Het internationale vloerenbedrijf Interface, gespecialiseerd in CO2-neutrale tapijttegels en veerkrachtige vloeren, werd zopas onafhankelijk gecertificeerd als CO2-neutrale onderneming voor alle activiteiten, producten en de waardeketen wereldwijd. Dat gebeurde op basis van de internationaal erkende PAS 2060-norm voor CO2-neutraliteit die door het British Standards Institution (BSI) werd opgesteld. Interface wil een jaarlijkse toetsing en hercertificering laten uitvoeren om deze status te behouden.

Eerste onderneming in de vloerenindustrie CO2-neutraal gecertificeerd
Om de CO2-neutraliteit te realiseren, heeft Interface de fabrieken, producten en toeleveringsketen getransformeerd. Onder meer door gebruik te maken van nieuwe innovatieve grondstoffen die CO2 vasthouden om de uitstoot drastisch te verminderen. CO2-emissies die Interface nog niet kan vermijden, worden gecompenseerd met geverifieerde CO2-credits. Op termijn wil het bedrijf dergelijke compensaties niet meer nodig hebben om CO2-neutraal te zijn. Interface heeft, voor zover men zelf weet, vandaag de laagste CO2-voetafdruk voor tapijttegels cradle-to-gate op de markt. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten