Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Embuild Vlaanderen stoomt sector klaar voor klimaatbestendige en fossielvrije toekomst

Via zo’n 6.000 deelnames aan evenementen hebben professionals de afgelopen vier jaar hun kennis over innovaties in de bouw- en installatiesector bijgespijkerd via de lerende netwerken, studiedagen en webinars van Embuild. Zo bereidt de bouwfederatie de sector voor op de toekomst. Dat is cruciaal om onder meer de klimaatdoelen te halen, want de gebouwensector levert nu al twee derde van de duurzaamheidswinsten in Vlaanderen.

BKBC - 2024-08-13T094153.225
Adobe Stock

Automatisering en robotisering, werfbatterijen en de digitale bouwwerf, rapporteren & analyseren via dashboards, strategie bij crises, riothermie, de circulaire transitie, cementrustiek, sociale economie, duurzaam gebouwonderhoud, hemelwaterverordeningen, future-proof bouwen, energierenovatie, asbestverwijdering en betaalbaar wonen ... een brede waaier aan thema’s en innovaties passeerde de afgelopen vier jaar de revue. Deze onderwerpen trokken niet alleen aannemers aan, maar ook architecten, studiebureaus, bouwheren en materialenproducenten.

Dankzij een nieuwe gunning van VLAIO kunnen Embuild en zijn partners de inspanning verderzetten. Na de zomer staan onder meer onderwerpen als circulair watergebruik, digitalisering, innovatieve materialen, energierenovatie, energiemanagementsystemen en betaalbaar wonen op het programma.

“We willen bouwbedrijven zo goed mogelijk ondersteunen”, zegt Caroline Deiteren, directeur-generaal van Embuild Vlaanderen. “Via de lerende netwerken komen bouwprofessionals meer te weten over belangrijke thema’s en leren ze ook van elkaar tijdens de netwerkmomenten.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten