Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Gent koopt 11 Scania’s op aardgas

De stad Gent heeft elf nieuwe vrachtwagens gekocht op aardgas. Dat is één van de maatregelen waarmee de stad voor duurzamere dienstverplaatsingen gaat. De stad koos ervoor om de nieuwe vrachtwagens, Scania P340’s, uniform uit te rusten, waardoor de stadsdiensten de vrachtwagens en containers makkelijk onderling kunnen uitwisselen.

Gent Scania
copyright Stad Gent
Gent beschikt in totaal over 44 vrachtwagens, die ze vooral inzet voor groenonderhoud, wegenwerken, logistieke activiteiten, evenementen, feestelijkheden en sneeuw- en ijzelbestrijding. Dertien van die vrachtwagens zijn ondertussen vervangen door cng-vrachtwagens met kraan (HIAB, Appelmans) en container. De eerste twee werden in 2016 en 2017 gekocht. Dit jaar kwamen daar nog eens elf nieuwe vrachtwagens bij. Op termijn worden ook de resterende vrachtwagens vervangen door dieselvrije, duurzame alternatieven.
 
 

Stiller

“Met de aankoop van deze elf cng-vrachtwagens zetten we de ambitie kracht bij om het wagenpark van de stad Gent sterk te verduurzamen. De vrachtwagens stoten niet alleen minder fijn stof uit, ze zijn ook stiller en veiliger dan diesels. Ook het delen van de vrachtwagens over verschillende diensten wordt makkelijker”, stelt de Gentse schepen van Facility Management Annelies Storms. 
 
 

Bussen

Eind vorig jaar nam Gent vier schoolbussen van Scania op cng (Interlink LD) in ontvangst. Deze vervingen vier van de in totaal negen oudere dieselbussen van de stad, die op termijn allemaal vervangen zullen worden door dieselvrije, duurzame alternatieven. De Scania Interlinks zullen vooral ingezet worden voor het vervoer van leerlingen in de stedelijke agglomeratie van Gent. 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten