Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Gent plaatst 84 laadpunten in stedelijke parkings

In de negen parkings die worden beheer door de Stad Gent worden tegen de komende zomer in totaal 84 nieuwe laadpunten voor elektrische wagens geplaatst.  

Gent plaatst 84 laadpunten in stedelijke parkings  (1)

De komende jaren zal het aandeel elektrische wagens blijven groeien. Om van deze omschakeling een succes te maken, is het aanbieden van voldoende laadinfrastructuur belangrijk.


Na het afsluiten van een overeenkomst voor het plaatsen van laadpunten op de openbare weg, zijn nu in Gent de parkings aan de beurt. Daarvoor gaat het stadsbestuur in zee met Allego België. De concessie is kosteloos voor de stad.


Allego België staat gedurende tien jaar in voor de levering, de installatie, het onderhoud en de exploitatie van de laadpalen in de parkings Ramen, Sint-Michiels, Vrijdagmarkt, Tolhuis, Reep, Sint-Pietersplein en Savaanstraat. Ook de parkings in aanbouw, Ledeberg en Het Getouw, krijgen laadpalen.


Tegen de zomer van dit jaar zullen de Gentse stadsparkings in totaal beschikken over 84 laadpunten. Het laden gebeurt met 100% hernieuwbare elektriciteit. Afhankelijk van de nood, zal het aantal laadpalen in de stedelijke parkings de komende jaren nog toenemen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten