Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Gent weigert gasketels voor eigen nieuwbouw- en renovatieprojecten

Alle gebouwen van de stad worden voortaan zo gebouwd dat ze geen fossiele brandstoffen meer nodig hebben voor pakweg verwarming, sanitair en verlichting. Ook bij grotere renovaties wordt dat de regel. Dat betekent dat gasketels worden geweerd. 

Gent weigert gasketels voor eigen nieuwbouw- en renovatieprojecten
Stad Gent
Met de nieuwe 'energieprestatienota', die de meer dan tien jaar oude passiefbouwnota vervangt, schakelt Gent een versnelling hoger om haar patrimonium te verduurzamen. 
 
De nota zorgt ervoor dat nieuwbouw- en renovatieprojecten van de stad aan nog hogere eisen moeten voldoen wat betreft hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en energiezuinige toestellen zoals verlichting en liften.
 
Jaarlijks start Gent een vijftiental bouwdossiers die aan de nieuwe richtlijnen zullen moeten voldoen. Daarbij komen nog enkele projecten van sogent en Farys. Gent wil tegen 2025 minstens 30% van het totale elektriciteitsverbruik van stadsgebouwen uit hernieuwbare energie halen.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten