Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Gent wint Europese award voor zonnepanelenproject aan Rigakaai

De stad Gent heeft samen met het Vlaams Energiebedrijf (VEB) een Europese Procura+ Award gewonnen voor het zonnepanelenproject aan de Rigakaai. De prijs werd toegekend in de categorie ‘initiatief van het jaar’. De stad neemt de opgewekte energie van 15.000 zonnepanelen op het dak van Lemahieu integraal af voor gebruik in eigen gebouwen. 

Gent wint Europese award voor zonnepanelenproject aan Rigakaai
Voor het elektriciteitsverbruik in de eigen gebouwen ging Gent vorig jaar op zoek naar lokaal geproduceerde stroom uit hernieuwbare energie. Samen met het VEB werd een pioniersproject opgestart. Gentenaars konden via een burgercoöperatie in het project investeren.
 
Intussen is de plaatsing bijna klaar. De zonnepanelen zijn straks goed voor ongeveer 7.000 MWh per jaar, wat gelijkstaat met stroom voor 2.000 gezinnen. Dankzij dat project en eerdere investeringen kan Gent meer dan 30% van het elektriciteitsverbruik in de stadsgebouwen met lokale groene stroom opvangen.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten