Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Gentoo, one-stop-shop voor duurzaam bouwen

Bouwbedrijf Mathieu Gijbels, studiebureau Enerdo en duurzaamheidsbureau Moonfish gaan structureel samenwerken om duurzame bedrijfsgebouwen te realiseren die vooruitlopen op de wettelijke bouwverplichtingen. Gentoo moet de eerste ‘one-stop-shop’ worden voor duurzaam bouwen in België.

Ontwerp zonder titel (76)
Gentoo

Ecosysteem Gentoo is een initiatief van Mathi Gijbels, Hendrik Swennen en Herman Verwimp van Gijbels Group, en Maarten Ooms, oprichter van Enerdo en Moonfish. De vier stichters beseffen dat nagenoeg 40% van onze CO2-uitstoot veroorzaakt wordt door onze gebouwen. “Wij hebben alle vier de ambitie - zowel Herman en ik vanuit onze kennis en ervaring, als Hendrik en Maarten als jonge, geëngageerde changemakers - om een blijvende energiepositieve impact te creëren voor de bouwprojecten van onze klanten”, zegt Mathi Gijbels. “Door onze expertises samen te leggen en op elkaar af te stemmen, wil Gentoo bedrijfsvastgoed bouwen of revitaliseren dat klaar is voor de toekomst.”

Wie bouwt met Gentoo heeft de keuze: de klant kan ‘van plan tot sleutel’ begeleid worden, zodat het vastgoed futureproof is, of bepaalde diensten toch weglaten. “Alles is mogelijk, alleen stellen we steeds een offerte voor met de maximale impact om een zo minimaal mogelijke ecologische voetafdruk te creëren. De ultieme ambitie is een fullcircle dienstverlening te kunnen aanbieden voor alle activiteiten van het bouwproces, met aandacht voor people, planet en profit.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten