Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Gratis webinar: Zo pak je een fossielvrije wijkrenovatie aan

In heel wat wijken zijn collectieve renovatie-ingrepen een betere keuze dan individuele oplossingen. In dit webinar deelt Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen, op donderdag 21 maart, inspirerende voorbeelden, zowel uit Vlaanderen als uit Nederland.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-26T104156.943
Adobe Stock

Om de klimaatdoelstellingen te halen, is het belangrijk dat het aantal energetische renovaties in Vlaanderen de komende jaren aanzienlijk toeneemt. In heel wat wijken zijn collectieve renovatie-ingrepen een betere keuze dan individuele oplossingen. Een collectieve oplossing om de warmtevraag te vergroenen is er de efficiëntste en goedkoopste optie, denk maar aan de aanleg van een warmtenet. Bovendien ontzorgt en sensibiliseert een wijkgerichte aanpak de burgers, waardoor renovaties haalbaar worden voor iedereen. De uitdaging bestaat er vaak in om met meerdere eigenaars een collectieve investeringsbeslissing te nemen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Toch zijn heel wat lokale besturen en coöperaties recent met een aantal veelbelovende pilootprojecten voor wijkrenovaties gestart.

In het webinar komen inspirerende voorbeelden aan bod, zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. Hoe hebben ze de neuzen in dezelfde richting gekregen? Wat zijn de meest recente trends? En welke rol kunnen lokale besturen spelen om het aantal wijkrenovaties te verhogen? Na afloop beantwoorden de sprekers graag jouw vragen.

Info en inschrijven


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten