Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Grondige update voor Nissan NV300 en NV400

Nissan heeft zijn middelgrote en grote bestelwagens, de NV300 en NV400, een grondige update gegeven. De twee bestelwagens krijgen efficiëntere motoren, compleet herziene interieurs en slimme technologie-upgrades. De efficiëntere en schone dieselmotoren voldoen aan de Euro 6d-TEMP-emissienorm.

Grondige update voor Nissan NV300 en NV400
De robuuste NV300 is met zijn uitgebreide ruimteaanbod en comfort een uitstekende keuze voor personen- en goederenvervoer. Met de laatste update heeft de NV300 nog meer kracht dankzij de introductie van dieselmotoren met 107 en 125 kW. Een nieuwe, optionele Dual Clutch Transmission (DCT) verhoogt het rijcomfort en bedieningsgemak. Bovendien zorgt deze DCT-automaat voor een soepelere acceleratie en een sterk gereduceerd brandstofverbruik. Er zijn voortaan zes motorvarianten verkrijgbaar (125 kW handgeschakeld en DCT; 107 kW handgeschakeld en DCT; 88 kW handgeschakeld en 70 kW (alleen voor bestelwagenversies)). 
 
 
De NV400 is verkrijgbaar in verschillende carrosserievarianten, bijvoorbeeld als bestelwagen, met open laadbak, als kipper en met dubbele cabine. De grote NV400 wordt aangedreven door de 2,3-liter dieselmotor die ook te vinden is in de Navara-pick-up van Nissan. Dankzij de nieuwe grille straalt de Nissan NV400 robuustheid uit. Er zijn vijf motorvarianten (132 kW handgeschakeld en DCT; 110 kW handgeschakeld en DCT en 99 kW handgeschakeld).
 
Het interieur van de NV300 onderging een ware metamorfose met een geüpgradede stoelbekleding, satijnglanzend verchroomde afwerkingsdetails, een zwart in plaats van grijs dashboard en een uitgebreide uitrusting, inclusief een nieuwe generatie van het DAB-audiosysteem.
 
 
Het interieur van de NV400 is eveneens compleet opgefrist en biedt nog meer rijcomfort, dankzij een gloednieuw dashboard en stuur, verbeterde opslagmogelijkheden en bruikbaarheid, inclusief een lade en royale opbergmogelijkheid in het deurpaneel, nieuwe voorzieningen zoals draadloos opladen en een opgefrist infotainmentsysteem met mirror screen-mogelijkheid.
 
De NV300 en de NV400 bieden bestuurders veel connectiviteitsmogelijkheden, met extra functionaliteit en comfort om lange ritten prettiger te maken. In beide modellen kan de bestuurder gebruikmaken van Android Auto en Apple CarPlay voor een naadloze smartphone-integratie. Het infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen heeft een nieuwe interface met de vertrouwde lay-out van een smartphone, voor snelle toegang tot kaarten en mediadiensten.
 
De Nissan NV400 is daarbij ook voorzien van nieuwe Nissan Intelligent Mobility-veiligheidsvoorzieningen, inclusief Front Park Assist, Blind Sport Warning met Side Wind en Lane Departure Alert. Ook automatische ruitenwissers en verlichting, Rear Park Assist, een achteruitrijcamera en Hill Start Assist zijn inbegrepen. Voor extra veiligheid in de laadruimte monteert Nissan extra sloten op de zij- en achterdeuren. 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten