Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Duurzaamheid

Heijmans neemt Dynniq Energy over

Het Nederlandse bouwbedrijf Heijmans neemt Dynniq Energy uit Moordrecht over, een specialist in het ontwerpen, bouwen en verbeteren van stroomstations in hoog-, midden- en laagspanning voor netbeheerders en de energieaansluitingen van woningen. 

Heijmans neemt Dynniq Energy over
De energie-infrastructuur is één van de strategische groeipijlers van Heijmans Infra. Nederland staat voor een grote energietransitie en dat leidt versneld tot de vraag naar het verzwaren van elektriciteitsnetten en de aanleg van warmtenetten.
 
Naast energietransport is er vanuit binnenstedelijke gebieden meer vraag naar verzwaring, capaciteit in netuitbreiding en beschikbaarheid van energie. Heijmans is al multidisciplinair actief op gebied van transport en distributie van elektriciteit en staat door de overname van Dynniq Energy nog sterker. 
 
De overname van Dynniq Energy, met inbegrip van de circa 100 medewerkers, is voor Heijmans een logische stap in de strategie om versneld te groeien in deze markt. De financiële details worden niet bekendgemaakt. De overname is nog onderhevig aan goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) die erop toeziet dat bedrijven zich houden aan de regels voor mededinging en concurrentie. De ondernemingsraden van Dynniq Energy en Heijmans hebben reeds ingestemd met de voorgenomen overname. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten